Home
Ontdekking

Bezoek het mottekasteel Hoge Wal

Met de klas

Door middel van een prentenboek fantaseren de kinderen van je klas er op los. Ze zoeken naar het hoe en het wat en ontdekken dat de hoop aarde vroeger een kasteel was. Tijdens een bezoek (ca. 1u) aan de Hoge Wal, leren de kinderen meer over het leven op een mottekasteel.

Verloop

  1. Reserveer je bezoek: stuur een e-mail naar cultuurcentrum@evergem.be met je schoolgegevens en de gewenste bezoekdag.
  2. Na bevestiging van de reservatie kan je een tas met een prentenboek en educatief materiaal afhalen in de bibliotheek.
  3. Lees het boek voor aan de kinderen van je klas.
  4. Ga nu met de klas naar de motte Hoge Wal en speel er het mottespel.
  5. Na het bezoek, geef je de tas met prentenboek en educatief materiaal af bij het secretariaat van de sporthal Hoge Wal.

Download de omkaderende lesmap voor meer informatie.
 
 
 
 
 

Met de familie

Doorblader het digitale prentenboek bovenaan deze webpagina en ontdek dat de berg aarde vroeger een kasteel was. Ga zelf op onderzoek en kom meer te weten over het leven op de motte. Door middel van een interactief spel met audogidsen ervaar je het leven op de motte zoals het vroeger was.

Verloop

  1. Bekijk samen met je gezin het prentenboek ‘Wat een berg’.
  2. Reservatie is niet nodig, uitgezonderd indien je in groepsverband (vanaf 20 personen) de motte wil bezoeken stuur dan twee weken voor het bezoek, ter reservatie een e-mail naar cultuurcentrum@evergem.be met de volgende gegevens: contactpersoon en gewenste bezoekdatum.
  3. Ga naar het sportcentrum Hoge Wal in Ertvelde en ontleen er het nodige materiaal en de audiogidsen tegen afgifte van je identiteitskaart.
  4. Na het bezoek geef je het materiaal en de audiogidsen weer af in het sportcentrum.
  5. Terug thuis kan je hier een tekening downloaden om in te kleuren en er zelf een eigen mottefantasietekening van maken.

Vier je verjaardagsfeestje op het mottekasteel.

Bij sneeuw is het interactief parcours niet mogelijk omdat de te zoeken tekenstenen niet zichtbaar zijn.