Home
Ontdekking
Wachtwoord:

Bezoek het mottekasteel Hoge Wal

Met de klas

De leerlingen van je klas bezoeken het oude mottekasteel op een unieke en interactieve manier. Ze maken kennis met Zeger II op het internet en spelen daarna op locatie het mysterieuze spel met audiogidsen. De leerlingen leren meer over de periode van de volle middeleeuwen en voelen aan den lijve hoe het leven er in die tijd aan toe ging.

Verloop

 1. Reserveer je bezoek: stuur een e-mail met je schoolgegevens en de gewenste bezoekdag naar cultuurcentrum@evergem.be.
 2. Na bevestiging van de reservatie bekijk je samen met de leerlingen het introductiefilmpje hierboven.
 3. Ga met de klas naar het sportcentrum Hoge Wal en ontleen er het nodige materiaal en de audiogidsen tegen afgifte van je identiteitskaart.
 4. Speel het ‘Motte mysterie’ op de archeologische site Hoge Wal (ca. 1u15).
 5. Na het bezoek geef je het materiaal en de audiogidsen weer af in het sportcentrum.
 6. Terug op school of thuis kunnen de leerlingen de verkregen code intikken op deze website. Hierdoor worden ze lid van de geheime Orde van de Hoge Wal.

Download de omkaderende lesmap (pdf) voor meer informatie.

Met de familie

Bezoek het oude mottekasteel op een unieke en interactieve manier. Maak kennis met Zeger II op het internet en speel daarna op locatie het mysterieuze spel met audiogidsen. Slaag jij erin om de code te doorbreken en lid te worden van de geheime Orde van de Hoge Wal?

Verloop

 1. Bekijk het introductiefilmpje hierboven.
 2. Reservatie is niet nodig, uitgezonderd indien je in groepsverband (vanaf 20 personen) het mottekasteel wil bezoeken, stuur dan twee weken voor het bezoek, ter reservatie een e-mail ter reservatie naar cultuurcentrum@evergem.be. Vermeld de volgende gegevens: contactpersoon en gewenste bezoekdatum.
 3. Ga naar het sportcentrum Hoge Wal in Ertvelde en ontleen er het nodige materiaal en de audiogidsen tegen afgifte van je identiteitskaart.
 4. Speel het ‘Motte mysterie’ op de archeologische site Hoge Wal (ca. 1u15).
 5. Na het bezoek, geef je het materiaal en de audiogidsen weer af in het sportcentrum.
 6. Terug thuis kan je de verkregen code intikken op deze site. Hierdoor word je lid van de geheime Orde van de Hoge Wal.

Vier je verjaardagsfeestje op het mottekasteel.
 

Bij sneeuw is het interactief parcours niet mogelijk omdat de te zoeken tekenstenen niet zichtbaar zijn.